In de tuin van de Antonius Abt in Wijchen lag een enorm kruis waarbij mensen hun gedachten, hun verdriet, hun pijn en hun dankbaarheid kwijt konden. Zeshonderd reacties waren er te lezen en te vinden. Op Goede Vrijdag, 2 april,n werd deze aangepaste Passion afgesloten door pastor Lara van der Zee en ds. Dick Sonneveld.

 


          Veertigdagentijd 2021

          "Ik ben er voor jou"

Voor de veertigdagentijd 2021 hebben wij een boekje gemaakt met inspiratie voor elke dag. De teksten en gedachten in dit boekje waren gecentreerd rond de Zeven Werken van Barmhartigheid: gevangenen bezoeken, dorstigen te drinken geven, hongerigen te eten geven, naakten kleden, zieken bezoeken, droevigen troosten en doden begraven. Vanuit deze Veertigdagentijd zijn we ook begonnen aan een 'groetezaaiproject' waarvan we hopen dat het tijdens de Pinksterviering tot een aporteose komt. 'Ik ben er voor jou' was het thema van de Veertigdagentijd. Deze Zeven Werken van Barmhartigheid geven handen en voeten aan deze woorden.  

 

Veertigdagenboekje 2021
Afbeelding – 312.4 KB 72 downloads

Klik op de afbeelding van het boekje om het hele boekje te downloaden.


Zelf je groenten zaaien en oogsten

Zelf je groente telen, dat is wat we u willen geven. En daarom zitten er groentenzaadjes bij het veertigdagenboekje. Ook vindt u in het boekje tips om uw eigen groente te zaaien en oogsten.

Aandacht voor de groei van groenten als teken van het komen van het Koninkrijk in een stille tijd. Dat "het zaad in de aarde valt" en "zal opkomen en bloeien", symbool van de Opstanding van Jezus en de mensen.

Maar ook samen eten van de oogst, als teken van verbondenheid en delen met wie het minder goed heeft.Online colleges 

 

In de afgelopen maanden zijn er verschillende colleges geweest. , deels als vervanging van het programma van de VOS.  

Op 4 maart sprak Jan Willem Drost over de confrontatie tussen Jacobus, broer van Jezus, en Paulus, die de ontwikkeling en groei van het christendom bepaald heeft (Youtuibekanaal Rivierenland Oost -Druten)

Op 11 maart sprak ds. Paul Oosterhoff over de Zeven werken van Onbarmhartigheid (Rivierenland Oost - Wijchen).

Op 18 maart legde ds,. Dick Sonneveld het verband tussen het werk van Etty Hillesum en de Geestelijke Werken van Barmhartigheid (Rivierenland Oost - Beuningen).

Op 25 maart was er in Beuningen een muzikaal college over de Zeven Werken van Barmhartigheid (Rivierenland Oost - Beuningen).

Op 31 maart tenslotte was er in Wijchen een college over de kunstwerken van Marjo van der Leeuw (Rivierenland Oost - Wijchen).