Nieuws


Een agenda met rust en ruimte....

Maas en Waal, prachtig land tussen de rivieren. Met kleurrijke vlinders, prachtige vogels die vliegen en voeden, mooie lanen en silouetten aan de horizon. De foto's van Gonnie Smedes nemen je mee de natuur in. Uitvergroot zie je een libelle.... neem de tijd om eens te kijken... Zie je die prachtige kleur blauw? De natuur spat van de pagina's van deze agenda! Gonnie Smedes en Herma Houwers vertellen er over.

Natuur is belangrijk voor je en in het bijzonder die van Maas en Waal....
Ja, ik ben allang geïnspireerd door de natuur in Maas en Waal. Bloemetjes, vogeltjes, vlindertjes, maar ook landschappen... en ik heb geprobeerd al die natuur in een rustig plaatje vast te leggen. Weet je? Dat de natuur bijzonder is, zie je pas als je er echt naar kijkt. Vaak nemen mensen daar de tijd niet voor. Ik probeer anderen door foto's daarin mee te nemen, waardoor ze misschien een volgende keer wel even stil staan.

Dat brengt rust, vertelde je al eerder.
De natuur is voor mij een fijn rustpunt in het leven, een manier om even mijn hoofd leeg te maken. En dat werkt bij mij het beste door te fotograferen, want dat geeft mij afleiding.

Herma, jij behoort tot het 'enthousiaste ondersteuningsteam'. Hoe is dat zo gekomen?
Binnen de redactie van Stroom hadden we al langer het idee, dat we meer zouden moeten doen met de foto's van Gonnie. Ze laten niet alleen het prachtige van de natuur zien, ze vertelt in een foto soms ook een verhaal. Dus kwamen we met het idee van een agenda.
(Gonnie vult aan)
Daarbij heb ik wel gezegd, dat ik die agenda alleen wilde maken als we daarmee iets zouden kunnen verdienen voor een goed doel.

Dat zijn de Voedselbanken geworden van Beuningen/Wijchen en Druten....
Ja, het is wel fijn dat zo'n regionale agenda ook een regionaal doel dient. Niet te ver weg. We hebben als Protestantse Gemeente natuurlijk al wel een band met de Voedselbank en dan is dit wel een logische keuze.

Er gaat geld van de agenda naar de Voedselbank. Hoe zit dat?
Als we meer dan 50 agenda's verkopen, wordt de korting die we krijgen heel behoorlijk. Dus daar streven we naar. Daaronder draag je ook bij aan de Voedselbank, maar is het bedrag lager. Maar 50 agenda's: dat moet lukken!

Zo is er niet alleen rust, maar ook alle ruimte in de agenda te vinden voor de afspraken door de week en in het weekend. En - wie weet - ook om een dagje te blokken voor een wandeling!

Jan Willem Drost