Richtlijnen voor de kerkdiensten m.i.v. 1 juli 2020

Inleiding aanpassing richtlijnen

Nu de overheid met ingang van 1 juli* opnieuw de maatregelen t.a.v. kerkdiensten heeft bijgesteld, zullen wij dit verwerken in ons protocol. Uiteraard kan het zijn dat intussen opnieuw wijzigingen worden voorgesteld, mogelijk door verruiming van de maatregelen, maar mogelijk ook door hernieuwde inperking van de maatregelen.

 

Wij doen ons uiterste best de meest actuele richtlijnen door te voeren, echter ook wij worden wel eens door de realiteit ingehaald. In onze besluiten kijken wij vanzelfsprekend naar de uitvoerbaarheid en haalbaarheid voor onze kerken.

Kerkdiensten in de komende weken:

M.i.v. 12 juli:

Beuningen of Wijchen, afwisselend een kerkdienst in één van de beide kerken. Bij deze diensten kunt u aanwezig zijn. Voor deze diensten is aanmelding niet nodig.

Druten, online dienst, m.i.v. 12 juli tevens een dienst met gemeenteleden. Voor de dienst van 12 juli is nog een aanmelding nodig.

Aanmelden bij Corrie Davids, e-mail: corrie.davids@gmail.com of telefoon: 0487-514781

M.i.v. 19 juli:

Beuningen of Wijchen, afwisselend dienst, geen aanmelding nodig

Druten of Bergharen, afwisselend dienst in Bergharen en Druten, geen aanmelding nodig. Deze dienst is tegelijk de streamdienst.

 

Strikte voorwaarden/richtlijnen:

Vanaf 1 juli 2020 mag er een onbeperkt aantal mensen aanwezig zijn bij kerkdiensten mits de 1,5 meter onderling gehandhaafd wordt en mensen van te voren gevraagd wordt of ze symptomen van Covid-19 vertonen.

Aanmelding vooraf is niet meer nodig, u bent vrij om naar de kerkdienst te komen, alleen het aantal beschikbare plaatsen is niet onbeperkt. En VOL=VOL

 

Bij binnenkomst zal u gevraagd worden of u corona gerelateerde klachten hebt. We hebben uw gegevens nodig  (naam en telefoonnummer) om u in geval van besmetting te kunnen waarschuwen. Om dit te kunnen registreren liggen er

kaartjes en pennen op de stoelen, zodat u deze kunt invullen. Deze gegevens bewaren wij 4 weken (de incubatietijd van corona), daarna zullen ze vernietigd worden.

Wij houden de volgende richtlijnen aan:

Op tijd bij de kerk.

We vragen u  om 5 minuten voor aanvang van de dienst aanwezig te zijn.

Na de dienst is er geen gezamenlijk koffiedrinken.

Wij verzoeken u gelijk naar huis te gaan.

 

Wat U van de dienst kunt verwachten

Onze kerken zijn niet geschikt om mee te mogen zingen.

Daarom zal de zang door enkele gemeenteleden worden verzorgd. Verder zal de dienst inhoudelijk hetzelfde zijn als u gewend bent.

 

De onlinevieringen

Vooralsnog  blijven de online diensten gewoon doorgaan. U kunt ze volgen via het YouTube kanaal van Rivierenland Oost. Dus als u liever nog even thuis blijft, hoeft u nog geen dienst te missen. Het YouTube kanaal van Rivierenland Oost is hier te vinden. U kunt daar alle kerkdiensten terugvinden en tegelijk ook online meekijken.

 

Wilt u deze maatregelen liever uitprinten dan is dat hier mogelijk.

Wij hebben een overzicht voor u gemaakt waarin u met één oogopslag kunt zien wat er van u gevraagd wordt.

Klik hier om te downloaden en uit te printen

U kunt het ook hieronder bekijken.