Richtlijnen voor de kerkdiensten m.i.v. 14 december 2020

Inleiding aanpassing richtlijnen

Nu de overheid besloten heeft tot een totale lockdown tot in elk geval 9 februari 2021 heeft dit ook gevolgen voor onze kerkdiensten. Op dringend advies van het interkerkelijk contact heeft de kerkenraad van Protestantse Gemeente Rivierenland Oost het pijnlijke besluit moeten nemen om met onmiddellijke ingang het aantal kerkdiensten op zondag te beperken tot één dienst die gestreamd wordt. Het is niet meer mogelijk bij een kerkdienst aanwezig te zijn. Na de volgende persconferentie zal er opnieuw overleg zijn.

 

Wij doen ons uiterste best de meest actuele richtlijnen door te voeren, echter ook wij worden wel eens door de realiteit ingehaald. In onze besluiten kijken wij vanzelfsprekend naar de uitvoerbaarheid en haalbaarheid voor onze kerken.

Kerkdiensten in de corona tijd:

 

Elke zondag is er een streamdienst, dit is de enige dienst binnen Rivierenland Oost. Elke week wordt de link voor deze dienst op de website gezet en ook vermeld in de Zijstroom.

Bij deze dienst kunt u niet meer aanwezig zijn. Alleen directe medewerkers aan een dienst zijn aanwezig, onder strikte maatregelen om verspreiding te voorkomen*

Alle diensten zijn online te volgen via het YouTube kanaal van Protestantse gemeente Druten - Rivierenland Oost of het YouTube kanaal van Protestantse gemeente Wijchen - Rivierenland Oost.

U kunt deze dienst ook volgen via de link op de homepage van deze website.

 

Een mondkapje en 1.5. meter afstand voor degenen die aan de kerkdienst hun medewerking verlenen is verplicht.

Ook het zingen door een klein zanggroepje wordt afgeraden, wij zullen hier onze streamdiensten op aanpassen.

Klik hier om de brief te lezen die is verspreid en de gevolgen voor de kerkdiensten in de komende tijd, in elk geval tot 2 maart 2021