VOS (Vorming, Oecumene en Samenleving)

Het nieuwe blauwe boekje is verschenen, een jubileumuitgave vanwege 10 jaar VOS.

Om alle activiteiten uit het blauwe boekje te bekijken, kunt u op "download" klikken.

 

2029 PGRO Activiteitenprogramma 2020 2021 Web
PDF – 2.3 MB 50 downloads

De VOS viert het 10-jarig jubileum

Op dinsdag 1 september heeft de VOS op een bescheiden wijze met elkaar gevierd dat het blauwe boekje voor de 10e keer is uitgekomen. Met dank aan Thea Verkerk voor de grafische vormgeving van het boekje.


Actie voor behoud van de synagoge van Deventer

Het behoud van de fraaie synagoge van Deventer heeft de afgelopen jaren al heel wat stof doen opwaaien. Na gebruik als Christelijk-Gereformeerde Kerk viel het gebouw in handen van een vastgoedontwikkelaar en werden er plannen gemaakt voor commercieel gebruik. Kennelijk zijn die nu weer van de baan. Momenteel staat het gebouw te verpieteren, terwijl het - ook in officiële stukken van de gemeente - een gebouw is met grote architectonische, historische, maatschappelijke en culturele waarde.

 

Wel staat de synagoge momenteel op de shortlist van vijf mooiste en waardevolste monumenten van Deventer. Op 1 september startte de verkiezing van het allermooiste monument. Dat wil ik graag onder uw aandacht brengen. U kunt eraan meehelpen dat het gebouw hoog eindigt in deze verkiezing. Dit zou een signaal kunnen zijn om dit historische erfgoed een nieuw leven in te blazen.

 

Wil je voor de synagoge stemmen, ga dan meteen naar de betreffende website

 

Stemmen kan tot 10 september 2020.