Anja Hulsbergen MA, Coördinator Opbouw, Ontwikkeling en Communicatie, tel: 06 30290304

email: ahulsbergen@rivierenlandoost.nl

Mijn naam is Anja Hulsbergen, Ik ben sinds 1 januari 2020 werkzaam bij Rivierenland Oost als Coördinator Opbouw, Ontwikkeling en Communicatie. Voor mij is dit een terugkeer naar mijn geboortegrond. Ik ben geboren en opgegroeid in Maas en Waal (geboren in Altforst en opgegroeid in Druten).Mijn vader was erg betrokken bij de kerk in Druten ook bij de, toenmalige, streekgemeente Maas en Waal". 

Sinds 36 jaren woon ik samen met Henny in Ochten (gemeente Neder-Betuwe). Samen hebben wij 5 zonen, waarvan er nog 3 thuiswonen. Voor ik bij Rivierenland Oost ben gaan werken, ben ik 10 jaar geestelijk verzorger geweest bij Stichting Aafje, bij de huizen Het Ronde Sant, Reyerheem in Ridderkerk. En daarvoor heb ik een aantal jaren in het voortgezet onderwijs gewerkt als docente godsdienst en maatschappijleer.

Voor mij is staat "rechtvaardigheid"als centraal thema in mijn leven en mijn werk. Daar ben ik ook op afgestudeerd; een rechtvaardige verdeling van middelen, vanuit politiek filosoof John Rawls (A theory of Justice) en Immanuel Kant.

En dan niet de materiele middelen alleen, maar ook de kansen en mogelijkheden die we krijgen.

Voor mij is ieder mens gelijk en dient ieder mens gelijk behandeld te worden. En daarmee ook gelijkwaardig. Dat is ook voor mij de boodschap die wij als kerk moeten uitdragen; iedereen is gelijk en iedereen is welkom zoals hij of zij is. En ik denk dat wij als kerk nog heel veel kunnen bijdragen aan de huidige maatschappij waarin we leven. Waarin nog veel ongelijkheid en veel onrechtvaardigheid bestaat. Wij moeten als kerk naar buiten gaan, op zoek naar de ander. Niet wachten tot de ander naar ons komt, maar andersom. Geloof zit in iedereen; maar het is de kunst om dat ook zichtbaar en herkenbaar te maken.  Daarom ook heb ik bij mijn intrede de volgende tekst gebruikt;

"de kerk is en blijft een prachtige plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zo hun Maker. Als je maar in gedachten houdt dat de kerk altijd aan een straat ligt waar ook mensen lopen. Allemaal uniek en waardevol". (Jos Brink).